Als ik in mijn cursussen en trainingen duidelijk maak dat jij zelf de belangrijkste mens in jouw eigen leven bent, ontmoet ik soms veel weerstand. Bijvoorbeeld de tegenwerping: de belangrijkste mens dat is mijn kind, daar geeft men z’n leven toch voor… Of de belangrijkste mens in mijn leven is mijn partner, daar doe ik werkelijk alles voor. Toch, hoeveel heb je deze mensen waar je van houdt te bieden als jij jezelf wegcijfert? Als je jezelf alles ontzegt kan dat mentaal, fysiek en financiëel dusdanige gevolgen hebben dat je kind en partner er ook niet bij gebaat zijn. De kracht van het in stand houden van de relatie met je dierbaren zit hem allereerst in het morele zelfbehoud dat gevoed wordt door maximalisering van je eigenwaarde. En die liefde voor jezelf is de grondslag voor zelfvertrouwen. Sterker nog: eigen liefde en zelfvertrouwen zijn onverbrekelijk met elkaar verbonden; ze houden elkaar in stand. Iets waaraan we in alle CD’s en Podcasttherapie (downloads) op deze website werken, zodat je steeds het beste uit jezelf kunt blijven halen.

Comments are closed.