Als je zelfvertrouwen hebt, ga je natuurlijk niet in je eentje thuis op de bank zitten. Dan ga je veel meer d’r op uit: mensen ontmoeten, contact maken, spelen en sporten. Genieten van het leven. Maak daarom doelen waar je passende beelden van jezelf bij ziet. Ter inspiratie wil ik je met het volgende verhaal duidelijk maken waarom dat zo belangrijk is:

Een journalist liep eens op een groepje van drie steenhouwers af en vroeg de eerste wat die aan het doen was. De eerste steenhouwer antwoorde: ‘Dat zie je, ik kap met mijn hamer en beitel deze steen rechthoekig’. Oh, zei de journalist en liep naar de tweede steenhouwer en vroeg hem hetzelfde. Die zei: ‘ Ik ben hier met dat steenhouwen m’n geld aan het verdienen, zodat ik m’n gezin kan onderhouden en kan zorgen dat m’n kinderen naar school kunnen gaan.’

Toen ging de journalist naar de derde steenhouwer en stelde weer dezelfde vraag. De derde steenhouwer antwoordde met een trotse blik in zijn ogen en passie in zijn stem: ‘Ik bouw mee aan een kathedraal…’. Je begrijpt dat ieder antwoord een ander gevoel geeft. Laat het je aanmoedigen om doelen voor jezelf te maken waar je enthousiast van wordt. Doelen waarin je jezelf kunt zien als iemand die succesvol is, omdat hij blij en trots is met zichzelf. Doelen om voor te leven. Zoals genieten van een relatie, sport en prestatie. Doelen werken als een magneet, je krijgt wat je fantaseert. Let er daarom op dat het positieve beelden zijn in je fantasie. Doelen werken hypnotisch, want de beelden daarbij is de programmeer taal die je onderbewuste begrijpt en uitvoert; daardoor hebben ze de sterke neiging zich te verwezenlijken. Ga ervoor….!

Comments are closed.